Logotyp Boktips.net
Bokcirklar.se
Bokpuffen.se

Liksom helt magiskt av Mårten Melin

Liksom helt magiskt

Utgivningsår: 2014

Till en skola någonstans i Sverige kommer plötsligt en hårdsminkad, högljudd och våldsam tjej men ingen verkar veta var hon kommer ifrån eller vad hon gör på skolan. Vem är hon och vad vill hon? Utanför en annan skola dyker hela tiden en man i en röd sportbil upp. Vem är han? De här liksom många andra frågor får du svar på om du läser historierna Jamila och Hasna och Mitt i prick samt resten av de övernaturliga berättelserna i Liksom helt magiskt.

När jag läste Liksom helt magiskt så kände jag igen mycket både från sagor och äldre skräckberättelser men det tyckte jag bara gjorde historierna mer spännande. För först tycks det som om de handlar om helt vanliga killar eller tjejer i trettonårsåldern men så händer plötsligt något konstigt antingen när de är i skolan eller har lov.
Jag kunde efter att ha läst en bit av en historia oftast lista ut om den skulle handla om spöken, monster eller något annat övernaturligt men det var svårare att försöka räkna ut hur en historia skulle sluta. Ibland går det faktiskt bra för historiernas huvudpersoner men så slutar det inte alltid.

I de böcker med flera korta berättelser som jag har läst så brukar alltid ett par av historierna vara sämre än de andra men i Liksom helt magiskt tycker jag att alla är mycket bra fast på lite olika sätt och historierna handlar inte bara om det övernaturliga utan också om vänskap, kärlek och sorg.

Så Liksom helt magiskt är faktiskt just det, en samling övernaturliga berättelser som känns magiska men de är också kusliga ibland precis som det ska vara i den här typen av böcker tycker jag.

Passar för barn-tonår mellan 10-12 år.

ISBN: 9789129689297

Tips av: Jörgen Nilsson från Sundsvalls stadsbibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek