Logotyp Boktips.net
Bokcirklar.se
Bokpuffen.se

För alltid Sigge av Lin Hallberg

För alltid Sigge

Utgivningsår: 2013

I den helt nya boken blir Elina skötare på sin älsklingshäst Sigge och är överlycklig. Men är det så att den drömmen inte delas av hennes bästa kompisar?

På Brobygårdensridskola pågår ett generationsskifte där de yngre ska ta över för det är dags för de stora stalltjejerna att lämna och nu gå på den stora ridskolan. Elina är väldigt glad över detta men också ledsen. Fast mest glad, hon ska ju får vara skötare helt ensam på Sigge och slipper dela honom med en av de stora stalltjejerna, Jossan. Nu är det Elinas och hennes kompisar tur att ta hand om de mindre så som de gamla stalltjejerna gjorde med Elina och hennes kompisar. Men det kommer ett visst ansvar och allvar i det hela. Då börjar hennes kompisar tvivla på att de vill fortsätta. De hittar på ursäkter som att de vill vara hemma med den nya hundvalpen eller att dansen, den är nog roligare.

Tillslut är det bara Rosanna och Elina kvar av de gäng som brukade vara 5 stycken tjejer. Men för Elina och Rosanna blir möjligheterna större.

På söndagar är det skötardag och skötarna får då rida ut med hästarna helt själva. Det är i de ögonblicket som Elinas kunskaper verkligen sätts på prov.

Lin Hallberg som har erfarenhet av att ha hästar veta alla sidor av det. Det som är roligt och det som är läskigt, kärlek och sorg. Men det bästa av allt, vänskapen till hästen.

Det är en bok med förhoppningar om framtiden och hur allt kan förändras ganska snabbt. Men jag tycker dock att vissa delar i början liknar för mycket föregående böcker med att det är sommarlov och skolavslutningen skrivs på samma sätt.

Trots likheter är det en riktigt bra bok som inte bara borde läsas av hästtjejer.

Passar för barn-tonår mellan 7-9 år.

ISBN: 9163874490

Tips av: Personal från Gislaveds bibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek