Logotyp Boktips.net
Bokcirklar.se
Bokpuffen.se

Nick & Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn & David Levithan

Nick & Norahs oändliga låtlista

Utgivningsår: 2009

Översättare: Hanna Larsson

Nick spelar bas i ett queerpunkband och har precis blivit dumpad av sin flickvän. När bandet uppträder på en klubb på Manhattan, New York ser han sin gamla flickvän i publiken. Dessvärre med en ny kille vid sin sida. Efter konserten vill han definitivt inte träffa henne, men när den situationen är på väg att bli oundviklig frågar han närmsta tjej om hon kan tänka sig att låtsas vara hans flickvän de närmaste fem minuterna. Så träffar han Norah, dotter till en rik skivbolagsägare, som också lämnats av sin käresta. Hon tackar ja till erbjudandet då hon i sin tur vill undvika en bekant som vill prata med henne.

Men när de fem minuterna har gått inser de att de vill fortsätta sin bekantskap. Det blir en natt där de planlöst far omkring i New York, besöker klubbar och konserter och pratar om både det ena och det andra. Mestadels musik, men även kärleken och livet. Och tycke uppstår mellan de två tonåringarna.

En rolig och uppmuntrande kärlekshistoria där musiken står i centrum och New Yorks alternativa musikscen utgör kuliss. För musiknördar är boken ett måste, och vill man veta varför "I want to hold your hand" med The Beatles är den ultimata poplåten får man svaret här.

Passar för barn-tonår mellan 13-16 år.

ISBN: 9789185763023

Tips av: John Carlsson från Eskilstuna stadsbibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek