Logotyp Boktips.net
 
Bokcirklar.se

Mississippi av Hillary Jordan

Mississippi

Boken handlar om Henry McAllan och hans fru Laura som 1946 flyttar till en bomullsfarm i Mississippideltat. Huset har inget rinnande vatten och då det regnar svämmar bron till gården över och isolerar dem helt från omgivningen. För Henry är detta en dröm som går i uppfyllelse, men för Laura är det raka motsatsen.

Boken handlar också om Jamie, Henrys bror, som kommer tillbaka från kriget och försöker hitta tillbaka till ett liv i Mississippi. Det visar sig vara ganska svårt.

Hap och hans fru Florence anställs hos McAllans och boken skildrar hur relationen mellan svarta och vita såg ut i deltat på den tiden. Hap och Florence's äldsta son, Ronsel, kommer även han tillbaka från kriget. Ronsel och Jamie har både problem med att assimilera sig in i samhället igen. Ronsel har fått uppleva att bli behandlad som en vanlig människa då han varit i Europa. Nu har han svårt att acceptera att bli behandlad som ett djur så som många behandlar honom där hemma.

Boken handlar om alla dessa personers strävan att förbättra sin tillvaro, vanmakten och hoppet som styr dem. Det är en bok om förbjuden kärlek, vänskap, rasism och förtryck. Berättarrösten växlar hela tiden mellan de olika huvudpersonerna i boken, och läsaren får en inblick i hur de olika människorna ser på den situation de står inför.

Passar för vuxna

ISBN: 9187031000

Tips av: - Personal från Trollhättans stadsbibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek